A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Gólyabál nevű rendezvénye rólunk, kilencedikesekről szól, a mi ünnepünk ez.

Aki vállalkozott arra, hogy részt vesz a Gólyabál Szépe 2019 versenyen, párt keresett először is magának, akivel majd keringőzni fog. A párválasztás valakinek könnyebb, valakinek nehezebb volt; a fiúkat ugyanis kicsit noszogatni kellett. A keringőpróbák jó hangulatban teltek, iskolatársunk, Bódi Kornél és Farkas Fruzsina kedvességükkel gondoskodtak arról, hogy ne izguljunk annyira. A hétfői próbák alatt tudtunk egymásra figyelni, a botladozó lépéseket előbb-utóbb könnyed mozdulatok váltották fel. Mi úgy éreztük, szalad az idő, egyre gyorsabban közeledett a Gólyabál napja. Nagy izgalommal foglaltuk le a ruhákat, kértünk időpontot fodrásztól, kozmetikustól. Tudtuk azt is, hogy közben lázasan folynak az előkészületek is.

Amikor elérkezett 2019. november 8., a Gólyabál napja, mindenki nagy izgalommal készült a délutáni eseményre. Mikor megérkeztünk a helyszínre (Pápai SZC Acsády Ignác Szakképző Iskola aulája), felvettünk a ruháinkat, ezután Kornél és Fruzsi segítségével belekezdtünk a főpróbába. A főpróba ideje alatt volt arra lehetőségünk, hogy rápillantsunk a feldíszített aulára, amit egyöntetűen szépnek találtunk. Készültek rólunk fényképek az interaktív szavazáshoz. A fotózás közben egyre több meghívott vendég (szülők, testvérek, barátok, tanárok, diákok) gyűlt össze a mi kedvünkért.

Varázsa volt annak, ahogy az igazgató asszony köszöntője után bevonultunk a tánctérre, ahogy elkezdődött a keringő. Jó érzés volt a fényképezőgépek vakujának villanásában a párunkra mosolyogni, együtt lejteni a begyakorlott tánclépéseket. Tánc közben nagyon figyeltünk arra, nehogy elrontsuk a lépéseket. Sokunkon még sosem volt menyasszonyi ruha. Ez és a fény, a pompa, a díszek, a sok-sok mosolygó arc feledhetetlen élmény volt önmagában is. Nem is az volt a lényeg, hogy ki lesz a bál szépe, hanem hogy jólérezzük magunkat. A fiúk külön meglepetéssel készültek. Egyrészről szép rózsát kaptunk táncpartnerünktől, másrészről egy-egy karkötőt, amit 10. B-s iskolatársaink készítettek titokban nekünk.

Az eredményhirdetést mindannyian izgatottan vártuk. Természetesen örültünk iskolatársaink sikerének, miután megtudtuk, kik az udvarhölgyek, ki a bál szépe. Ezután kezdetét vette a buli, ahol mindenki jólérezte magát. 23 óráig élvezhettük a zenét és a táncot. Elégedetten, boldogan mentünk aztán haza.

Úgy érezzük, maradandó élménnyel gazdagodtunk a felkészülés és bál ideje alatt. Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek abban, hogy emlékezetes legyen az első nagy rendezvényünk a Közgázban.

 Jónás Regina és Vass Viktória (9. B)