Az Oktatási Hivatal által kiírt, az “Oktatási Hivatal Bázisintézménye” felhívásra a Pápai Szakképzési Centrum két intézménye pályázott: a PSZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Várpalota) és a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Pápa).

A benyújtott pályázatok alapján az Oktatási Hivatal elnökhelyettese érdemesnek ítélte az iskolákat az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére. A PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma immár második alkalommal tudhatja magáénak a megtisztelő címet.

A pályázati felhívás célja a köznevelési intézmények pedagógiai eredményességének növelése olyan intézmények bevonásával, akik készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus továbbképzések számára, bázisintézményi tevékenységükkel katalizálják a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, valamint elősegítik a POK által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférést.

Az Oktatási Hivatal döntési listája alapján kiderült, hogy Veszprém és Fejér megyében egyedüli szakközépiskolaként, szakgimnáziumként pedig másodmagával érdemelte ki a két intézmény a megtisztelő címet!

Pápa, 2020. 04. 01.

Gratulálunk!

A Pápai Szakképzési Centrum vezetése