3D-s nyomtatóval készítenek arcvédő pajzsokat Várpalotán, Zircen szájmaszkok készülnek

 

A járvány lassítása érdekében a szakképző intézmények oktatói, tanulói saját készítésű eszközökkel segítik a koronavírus terjedése elleni védekezést. Már 34 szakképzési centrumban varrnak maszkokat, ill. állítanak elő arcvédő pajzsokat, köztük a Pápai Szakképzési Centrum két intézményében is.

A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumának 4 dolgozója szájmaszkokat kezdett el varrni a rendelkezésre álló alapanyagokból, jelen pillanatban 134 darabot készítettek. Az elkészült maszkok elsősorban a naponta bejáró iskolai dolgozók védelmét szolgálja, a többi maszkot pedig zirci szervezeteknek szeretnék majd felajánlani. Köszönjük szépen Solymosiné Erdősi Ildikó, Cserháti Csilla, Moórné Jakab Magdolna és Selmeczi Zsuzsanna kolléganőknek, hogy vállalták ezt a fontos, nemes célt szolgáló feladatot!

„3D nyomtatás a koronavírus ellen!” nevet kapta az a két hete létező Facebook-csoport, amelynek tagjai önkéntesen arcpajzsokat/fejpántokat készítenek egészségügyi dolgozók számára. A kezdeményezés mára országos méretűvé nőtt, ehhez csatlakozott a  PSZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve  4 db 3D-s nyomtatóval naponta 16 darab arcmaszk készül el. Köszönjük Arany Gabriella, Bódis Szilvia, Tóth Krisztina, Fellegi Viktor, Mester Ernő és Szikszay Szabolcs kollégák munkáját!

 

Pápa, 2020. április 7.

                                                         A Pápai Szakképzési Centrum vezetése

Maszkok
Pajzs