Ha

  • tanulási zavaraid vannak,
  • nem sikerült befejezned alapfokú tanulmányaidat,
  • augusztus 31-ig betöltöd a 16. életévedet,

itt a megoldás! Fejezd be az iskolát, és szerezz részszakképesítést!

Hogyan?

 

dobbantó


Vegyél részt a dobbantó programban!

 

A dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik a 2020/2021. tanévtől. Célja: a magatartási és tanulási zavarokkal küzdő, az iskolai rendszerű oktatásban lemaradó, vagy a rendszerből már kisodródott fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra.

Mentor tanár közreműködésével, 5-8 fős csoportban, rugalmas képzési időben (1/2-1 év alatt) minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap. NEM az általános iskolai tananyag pótlása történik, hanem a tanuló felkészítése a részszakma elsajátítására! A programban részt vevők havonta a mindenkori minimálbér 5 %-ának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek.

A Pápai Szakképzési Centrum alábbi iskoláiban indul a 2020/2021. tanévtől dobbantó program:

Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola
(8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.)

Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
(8100 Várpalota, Szent István út 1.)

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium
(8420 Zirc, Alkotmány utca 16.)

A dobbantó program elvégzését követően van lehetőséged továbblépni a műhelyiskolába, ahol 6-24 hónap alatt részszakmát tanulhatsz. A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

A műhelyiskolában a szakma tanulása a gyakorlati képzés helyszínén történik. A műhelyiskolában a tanulónak a végzettség megszerzése nem tanévhez kötött, de legalább fél évig tart. Nincsenek közismereti tantárgyak. Minden ismeret a részszakképesítéshez kötődik, amelyet a tanuló a mesterétől sajátít el. A pedagógus mentorként támogatja az oktatást.