Együttműködési megállapodást írt alá az SMC Corporate és a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola a mechatronikus karbantartó képzés támogatása céljából.

Az ünnepi alkalmon dr. Császár Éva igazgató köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az iskolában már korábban is indítottak mechatronikus képzést: először a mezőlaki Adient vállalatcsoport kérésére a felnőtt dolgozóik számára. Majd hamarosan az iskolarendszerű, nappali oktatás palettája is bővült a mechatronikus karbantartó képzéssel. Az Adient Mezőlak Kft. gyártóüzem javaslatára vette fel az intézmény a kapcsolatot az SMC Corporate-tel. A jelenleg is gyümölcsöző együttműködést kívánja az iskola még szorosabbá fűzni a jövőben.

 

megallapodas1

 

Az SMC Corporate ügyvezetője, Fenyő András cégbemutatóját követően Szabó Péter oktatási vezető ismertette az együttműködés részleteit. Kiemelte, az SMC elkötelezett az oktatás iránt, melyhez a legmodernebb elméleti, digitális és gyakorlati oktatórendszereket fejleszti és biztosítja partnerei számára. Jelen megállapodás célja egy olyan jól működő képzési és támogatási program kialakítása, amely az automatizálás területeit jól ismerő, naprakész, kompetens szakemberek képzését segíti elő.

Szarka Attiláné, a Pápai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese az együttműködés jelentőségét a szakképzés szempontjából ismertette. Kitért az új képzési rendszert meghatározó duális képzés céljára, feladatára, jellemzőire.

Annak a kívánságának adott hangot, hogy a Pápai Szakképzési Centrum, a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola, a diákok és a gazdaság jelen lévő, kiemelt szereplőjének akarata találkozzon, a munkaerőpiac még szorosabban összekapcsolódjon. A duális képzés jelentsen sok előnyt a képzésben résztvevő diák és vállalat számára, hiszen a fiatal megismerkedik a vállalati kultúrával, egy valódi munkahelyi csapat tagja lesz, ahol nap mint nap új szakmai feladatokkal, kihívásokkal találkozik, így könnyebben jut munkahelyhez. Nagy valószínűséggel az őt foglalkoztató vállalat szívesen látja viszont a saját igényei alapján képezett, saját technológiát és munkahelyi elvárásokat ismerő szakembert, cselekvőképes fiatal munkaerőt.

Nagy Zsolt általános igazgatóhelyettes felszólalásában az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A találkozó zárásaként a fenntartó részéről Szarka Attiláné szakmai főigazgató-helyettes, az SMC Corporate részéről Fenyő András ügyvezető aláírta az együttműködési megállapodást. A jelen lévők ezt követően megnézték a készülő tanműhelyt.

 

megallapodas2

 

Forrás: www.papa-ma.hu