Ugrás a fő tartalomra

8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.


+36-89-313-053

Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Tisztelt Látogató!

Örömmel köszöntöm valamennyi jelenlegi és leendő diákunkat, szüleiket, oktató és nem oktató munkatársunkat, minden érdeklődőt, aki továbbtanulási, ill. tájékozódási szándékkal kereste fel honlapunkat, a Pápai Szakképzési Centrum hivatalos weboldalát.

Az iskolai rendszerű szakképzés állami fenntartású intézményei 2015. július 1-jétől szakképzési centrumokba tömörültek. Jelenleg centrumunknak 4 iskolája és 1 telephelye van Veszprém megyében: Pápán, Sümegen, Várpalotán, Zircen látják el oktatási, képzési, nevelési feladataikat.

Képzéseink széles skálán mozognak. Az új szakképzési rendszer 25 ágazata 180 alapszakmája közül iskoláinkban jelenleg 17 ágazatban 42 szakmában folyik képzés: az asztalostól az eladóig, a hegesztőtől a villanyszerelőig, a logisztikai technikustól a kisgyermekgondozóig, a mechatronikus karbantartótól a honvéd kadétig - és még lehetne sorolni – terjedő képzési kínálatunk valódi jövőképet és karrierlehetőséget kínál a tanulók számára.

Aki a szakképzést választja, annak nem kell elhelyezkedési nehézségektől tartania, hiszen technikusokra, mesteremberekre mindig nagy a kereslet. Aki mesteri szinten szeretné a szakmát elsajátítani, javasoljuk a szakképző iskola választását, amennyiben valaki magasabb szintű tudást szeretne szerezni, esetleg a felsőoktatásban kíván továbbtanulni, akkor a technikum jelenti számára a jövőt. 2020 szeptemberétől minden tanulói jogviszonnyal rendelkező diák részesül szakképzési ösztöndíjban, ami a képzési rendszerben maradást és az előrehaladást segíti elő. A végzettség megszerzésével egyösszegű pályakezdési támogatást kapnak a fiatalok.

A részletes, iskolánkénti szakmai palettát a „Pályaválasztási kisokos” c. kiadványunkban ismerhetik meg az érdeklődők.

A felnőtteket is várjuk intézményeinkbe, mert fontosnak tartjuk a felnőttek munkaerőpiaci helyzetének javítását.

A Pápai Szakképzési Centrum „Felnőttek szakmai oktatása képzési kínálat” elnevezésű információs kiadványát honlapunkon tanulmányozhatják az olvasók.
Szeretjük a kihívásokat, ezért ha nem talált képzési kínálatunkban Önnek megfelelőt, akkor is vegye fel velünk a kapcsolatot, mert mindent megteszünk, hogy az Ön által elsajátítani kívánt szakma vagy szakképesítés iskoláinkban is tanulható legyen.

Kérem, ismerje meg közelebbről intézményeink szerteágazó szakmai kínálatát. Remélhetőleg minden érdeklődő számára tudunk olyan információt nyújtani, ami miatt érdemes volt honlapunkra látogatnia.

Berta Ildikó főigazgatóKIMIKK
Közadat
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Pápai Szakképzési Centrum

   8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.

  • Telefon: +36-89-313-053

   E-mail: titkarsag@papaiszc.hu

   OM azonosító: 203047

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001292/2015


  2024Pápai Szakképzési Centrum