Ugrás a fő tartalomra

8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.


+36-89-313-053

Széchenyi 2020

Orientációs év


Az általános iskola elvégzését követően, az ágazati alapoktatás megkezdése előtt a szakképző iskolában lehetőség van Orientációs évfolyam elvégzésére. Ez azoknak javasolt, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban, vagy el szeretnék sajátítani a szükséges alapkészségeket, kulcskompetenciákat, amelyek megkönnyítik a szakképző iskola vagy a technikum elvégzését. Az oktatás nem hagyományos tantárgyi keretek között zajlik, a fókusz a projektszemléleten van. Az Orientációs évfolyam oktatói mentorként kísérik végig a diákokat. Az egy év alatt rálátást szerezhetnek a szakmák széles skálájára, így a megfelelő önismerettel kiegészülve megalapozott döntés születhet a szakmaválasztásnál.

Az orientációs évfolyamon tanulók havonta 8000 forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

Az alábbi intézmenyeink indítanak orientációs évfolyamot:

Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző IskolaPápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola

Szeretettel köszöntjük az 1883-ban alapított iskolánk honlapján. Az eltelt közel 140 évben a szakképzés számtalan átalakuláson ment keresztül, és jelenleg is egy hasonló folyamat zajlik a 21. század igényei szerint. Azt gondolom, hogy ez alatt az idő alatt egy dolog nem változott: a szakmát megtanulni jól képzett, hozzáértő szakemberek és motivált, tanulni vágyó fiatalok és felnőttek összefogásával lehet. Ebben nyújt segítséget oktatóink és a képzésben részt vevő több mint 50 duális képzőpartnerünk csapata. Tekintsék meg honlapunkon a 7 ágazatban kínált, jelenleg 11 szakmát magába foglaló képzési kínálatunkat, a rugalmas képzést biztosító felnőttoktatási lehetőségeinket, az iskola életével kapcsolatos híreinket. Keressék fel személyesen is iskolánkat érdeklődőként, és reményeink szerint hamarosan tanulóink lesznek!

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és KollégiumPápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium

Iskolánk a Bakony szívében, Zircen található. Intézményünk fő profilja a szakképző iskolai, illetve a technikumi képzések. 2015-től felnőtteknek szóló ingyenes szakmai, illetve érettségire felkészítő képzésekkel is várjuk az érdeklődőket. Kollégiumi elhelyezés biztosított: 120 fős, korszerű, 2001-ben épült kollégiumunkban családias környezetben várjuk tanulóinkat. 2016-ban az „Ökoiskola”, 2018-ban „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel gazdagodott intézményünk. Több alkalommal sikeresen pályáztunk az ERASMUS+ és a Határtalanul! programokra. A nevelés-oktatáshoz nemcsak a személyi, hanem a tárgyi, infrastrukturális feltételek is adottak. Intézményünk épületének védelmére mint természetes szimbólumra nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk, hogy a diákok biztos alapkészségek birtokában korszerű, használható tudásra tegyenek szert. Duális partnereinkkel együttműködve képezzük a jövő szakembereit.

 • Telefon

  +36-88-595-010

 • Weboldal

 • Cím

  8420 Zirc, Alkotmány u. 16.Közadat
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Pápai Szakképzési Centrum

   8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.

  • Telefon: +36-89-313-053

   E-mail: titkarsag@papaiszc.hu

   OM azonosító: 203047

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001292/2015


  2024Pápai Szakképzési Centrum