Ugrás a fő tartalomra

8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.


+36-89-313-053

Széchenyi 2020

Hírek


2023. dec. 15.
PSZC

    Ágazati képzőközpont létrehozása a Pápai Szakképzési Centrumban

    "Ez a modern és jól felszerelt központ nem csupán falakból és technológiából áll, hanem elkötelezett oktatókból és az itt tanulni vágyó diákjainkból."

    Ágazati képzőközpont létrehozása a Pápai Szakképzési Centrumban

    Fa- és bútoripari ágazati képzőközpont került átadásra a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolájában 2023. december 15-én.

    Az ágazati képzőközpont létrehozása meglévő gyakorlati tanműhely felújításával és korszerű, XXI. századi technológiának megfelelő eszközök beszerzésével valósult meg.

    Az ünnepélyes átadón megjelenteket Sági István a Pápai SZC kancellárja köszöntötte. Kancellár úr beszédében kitért arra, hogy a Pápai Szakképzési Centrum kiemelt feladata a modern oktatási környezet megteremtése. A Képzőközpont létrehozása elősegíti ezen feladat megvalósítását. Kancellár úr elmondta, hogy a projekt 2021-ben indult és a megvalósítás 345 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

    Az ágazati képzőközpont működtető nonprofit gazdasági társaságot a Pápai SZC, a Pápai Asztalos Kft., a Meister-Holz Kft. a Felona Wood Kft. és az MB Ablak Group Asztalosipari Kft. közösen hozta létre.

     

    Berta Ildikó főigazgató asszony beszédében hangsúlyozta, hogy a Pápai Szakképzési Centrum alapelve, hogy az iskolapadból olyan tanulók kerüljenek ki, akik képesek, motiváltak és alkalmasak arra, hogy tudásukat folyamatosan fejlesszék, legyen igényük és képességük új ismeretek megszerzésére, új innovatív eljárások megismerésére.

    "Ez a modern és jól felszerelt központ nem csupán falakból és technológiából áll, hanem elkötelezett oktatókból és az itt tanulni vágyó diákjainkból."- mondta főigazgató asszony.

    Beszélt továbbá arról is, hogy a fa- és bútoripar piaci igényeit folyamatosan nyomon követik, partner szervezeteikkel rendszeres egyeztetések zajlanak és a megjelenő igények lehetőség szerint beépítésre kerülnek az oktatási folyamatba.

    Főigazgató asszony köszöntőjét idézettel zárta:

    „Mondd el és elfelejtem! Mutasd meg és megjegyzem!

    Engedd, hogy csináljam és megértem!”

    (Kunk-Fu-Ce)

     

    Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a projekt megvalósítás illetően. Kiemelte, hogy a GINOP programok a versenyképesség javításán túl a szakképzés fejlesztését is támogatják. Kiemelte, hogy a technológia fejlesztések mellett az emberi tényező fejlesztési is fontos. Köszöntője végén eredményes oktatást kívánt az iskolának és a képzőközpontnak.

     

    Az ünnepélyes szalagátvágás után a megjelenteket megtekintették a felújított épületet és az elhelyezésre került, a projekt során beszerzett modern munkagépeket. Ezen gépek közül Piller József oktató kettőt működés közben is bemutatott.

    GALÉRIA

    Fa- és bútoripari ágazati képzőközpont átadása

    20231215_141653.jpg
    20231215_142059.jpg
    20231215_145125.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Vállalkozási mérlegképes könyvelő vizsga

    Vállalkozási mérlegképes könyvelő vizsga

    Vállalkozási mérlegképes könyvelő vizsga vizsgaidőpontjai

    2024. ápr. 26.
    pszc
    Sikerek az országos szakmai tanulmányi versenyeken

    Sikerek az országos szakmai tanulmányi versenyeken

    A Pápai Szakképzési Centrum intézményeinek diákjai sikeresen szerepeltek a szakmai tanulmányi versenyek elődöntőiben.

    2024. febr. 23.
    PSZC
    Válaszd Te is a szakképzést!

    Válaszd Te is a szakképzést!

    𝗩𝗮́𝗹𝗮𝘀𝘇𝗱 𝗧𝗲 𝗶𝘀 𝗮 𝘀𝘇𝗮𝗸𝗸𝗲́𝗽𝘇𝗲́𝘀𝘁!

    2024. jan. 31.
    PSZC


    KIMIKK
    Közadat
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Pápai Szakképzési Centrum

        8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.

      • Telefon: +36-89-313-053

        E-mail: titkarsag@papaiszc.hu

        OM azonosító: 203047

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001292/2015


      2024Pápai Szakképzési Centrum